Tuesday, June 29, 2010

salah number

PERKARA SALAH NOMBOR
adalah perkara NORMAL
tapi kenapa perlu DIPERBESARKAN???
mari kita mengupas isu ini

semenjak lisa mengenal apa itu henpon..
dan menggunakan teknologi bernama henpon...
banyak kali lisa TERSALAH NOMBOR
tapi itu adalah perkara biasa kan???
tapi.nape certain manusia yg agaknya baru dapat henpon..
memperbesarkan hal salah nombor???
KENAPA?????????
sungguh sakit ati dan geram terhadap org seperti itu..
lisa dh ckp "sory..salah nombor"
so it's ok la...lisa sndiri pn..kalo num xkenal msg..buat xtaw..kalo dia kenal betol..dia akan msg lagi or kol lagi kalo penting..
ada jer insan yang xpuas ati..
keep on messaging tyer "ni sapa??"
ehh..heeelllooooo..kan dh ckp..salah number..so wat pe nak tau ni sapa
lisa xreply salu nya kalo de kes mcm ni..
kadang2 ada kes yg lebih haru..siap kol..
smpai lisa terpksa mnipu.. alasan yg selalu diguna pakai
"sorry..anak I tengah nangis tu...gtg..btw..sorry salah num"
hari ini..dihari ini.....
adik lisa yang 3rd tu xde krdit..n pnjm phone lisa..
nak hntar message kat my 2nd brother...
so dia salah hntar kat num lama my brother yg lama xpakai..
may be num tu dh jual blk..
tengah syok online fb..n berkomen2..
suddenly dpt sms "request kredit"
i thought it was my brother..
sbb num tu still save
as a kakak...share la krdit kan??
suddenly dpt sms lagi "ni sapa"
then i realize..salah num..lisa tgok lagi num..sah..num tu my brother xpakai lagi..
malas nak reply..then dia text lagi.. "kenapa diam? salah num ke?"
then i replied " yup..sorry"
n dia rply lagi.."awak ni pmpuan ke lelaki???kalo pmpuan boleh kenal"
lisa xrply sms MURAHAN mcm tu...
then dia sms lagi..."kenapa senyap"
then i rplied "aku lelaki n aku gay..pahal??"
that sms save me today..tengkiu arigatou..
orang itu xreply lagi...
padan muka kaw...

the end...~sangat panas..ditambah dengan cuaca agak panas

2 comments:

AQILAH RABAN said...

hahahah..aku slalu gak kne org send msg nk knal..tp aku jwab maaf lah, saya ibu kepada 3orang anak.suami saya pulak polis berpangkat lans koperal..hahahahah

tukang ngerepak said...

betol tu..wat tnsion jer ada org xfhm bahasa kot..kdng2 terpksa mnipu (percuma dpt dosa mnipu) gara2 nk selamatkan diri dari insan2 yg desperate mcm tu..